Ekošolarke Klara Erčulj, Jera Grm, Leila Bekonić, Karin Butala in Natalija Erčulj z mentoricami Dragico Volek, Dušico Hočevar in Tino Čadež iz OŠ Dobrepolje smo v soboto, 14. 3. 2015, sodelovale na Celjskem sejmu Altermed.

Stojnico smo poimenovale »ZDRAVI PRIGRIZKI« in na njej predstavile dobrepoljsko specialiteto: VELIKONOČNI AJDOVI ŠTRUKLJI z mesom in figami.

Pri izvedbi priprave na sejem smo sodelovale z društvom DPŽ Dobrepolje – Struge. Članice društva so s praktičnem prikazom izdelave štrukljev na šoli učenkam zaupale skrivnosti priprave. Učenke so same rezale sestavine, mesile maso in oblikovale štruklje. Te štruklje so naši folkloristi odnesli na Mednarodno revialno srečanje otroških folklornih skupin v Rogaško Slatino.

Stojnica na Celjskem sejmu je požela veliko zanimanja obiskovalcev, saj smo se predstavili z jedjo, ki jo poznamo samo pri nas. Na stojnici so učenke obiskovalcem ponudile štruklje in recept za pripravo; z znanjem, ki so ga dobile na delavnici, pa so obiskovalce natančno poučile, kako se jih pripravlja.

Ob tem bi se rade zahvalile DPŽ Dobrepolje – Struge za sodelovanje.

Recept za ajdove štruklje

1

Dostopnost