V oktobru mesecu je bilo na roditeljskem sestanku povedano, da bodo učenci PŠ Kompolje obiskovali šolo v Strugah do novega leta. Prav tako naj bi imeli otroci vrtca igralnici v Jakličevem domu.

Ob začetku adaptacije se je pokazalo, da zaradi dotrajanosti stavbe in s tem povezanih dodatnih del na ostrešju ter sami stavbi dela ne bodo dokončana v predvidenem roku. V tem trenutku so položeni tlaki, dokončuje se fasada in streha. Hkrati so pogovori o dodatnih delih v straniščih za obnovo katerih je prišla pobuda s strani staršev. Prav tako se rešuje tudi pobuda staršev, da se na podstrešju uredi še ena učilnica, kjer bi bilo prostora za do dvanajst učencev. Na sestanku z županom, nadzornim in izvajalci je bilo dogovorjeno, da se s polaganjem zaključnega dela tal ne bo hitelo, saj je cilj vseh, da so plošča in tlaki primerno izsušeni. Po trenutnih ocenah naj bi se učenci vrnili v šolo po zimskih počitnicah.

Vesel sem, da so se učenci lepo vključili v delo na PŠ Struge. Tudi struški učenci so prejeli učence iz Kompolj kot svoje prijatelje. Da imamo prijetno vzdušje na gostujoči šoli v Strugah, se moram zahvaliti učiteljicam in vam starši, ki ste selitev sprejeli z razumevanjem. Prepričan sem, da bo ta širina tudi učencem koristila v različnih življenjskih situacijah.

Ob zaključku leta se želim zahvaliti tudi Društvu upokojencev Dobrepolje, ki nam omogoča solidne pogoje za predšolske otroke. Vesel sem, da ste starši ter dedki in babice sprejeli selitev otrok z razumevanjem. Vsem, ki skrbite, da so otroci med vožnjo na Videm pripeti na zadnjem sedežu ter jih uvajate v varno udeležbo v prometu se najlepše zahvaljujem.

Spoštovani! Otrokom, učencem in staršem vrtca Ciciban in PŠ Kompolje želim, da se pomladi srečamo v lepo preurejeni šoli. Med božično-novoletnimi prazniki izkoristite čas za druženje, v novem letu pa naj vas spremlja mir in vse dobro.

Lepo pozdravljeni.

 

Ravnatelj:

Ivan Grandovec

Dostopnost