V življenje in delo šole je vključenih veliko ljudi, v začetku šolskega leta vsi marsikaj načrtujemo in si zastavljamo različne cilje. Začetek je priložnost, da se pogumno odpravimo po poti, ki nas bo pripeljala do zastavljenega cilja. Včasih na teh poteh omagamo, včasih nas kar samo nese do lepih ocen. Večkrat sem prepričan, da vas na poti spodbujajo učitelji, ki vidijo malo dlje kot le do počitnic.

Želja nas vseh, ki oblikujemo Osnovno šolo Dobrepolje, pa je, da bi se kakovostno šolsko delo kazalo na vseh predmetnih področjih in tudi v kakovosti medsebojnih odnosov, ki so pogosto temelj zadovoljstva in uspeha. Vesel sem, da se naša šola kaže v lepi luči. Tudi letos ste učenci s svojimi mentorji dosegli cel kup priznanj in nagrad. Verjamem, da ste se potrudili po svojih najboljših močeh. Zagotovo ste v šoli izvedeli veliko novega, zanimivega in koristnega.

Vesel sem, da bomo danes imeli odprtje prenovljene PŠ Kompolje. Ob tem se želim zahvali učencem in zaposlenim na PŠ Struge, ki ste za pol leta v svojo šolo sprejeli učence iz Kompolj. Učenci in učitelji obeh šol ste dokazali, da se da kljub prostorski stiski živeti v prijateljstvu in spoštljivih odnosih. Ob koncu šolskega leta se želim zahvaliti tudi staršem, ki sodelujete s šolo in nas podpirate pri vzgoji otrok. Hvala vsem, ki razumete, da šola ni le pridobivanje čim boljših ocen, temveč, da je vsaj toliko pomembna tudi vzgoja za strpnost, prijateljstvo in sožitje.

Šola pa vam ni dala samo znanja. Veliko ste se naučili tudi o tem, kako pomembno je, da spoštujemo naravo in ljudi – vaše sošolce in prijatelje, starše in sorodnike, učiteljice in učitelje. Lepo vedenje vam bo v življenju vedno koristilo. Šolsko leto se zaključuje, mi pa že praznujemo dan državnosti. Naj ta praznik, ki nas spominja na ustanovitev naše samostojne države leta 1991, pomeni nov začetek tudi v vašem življenju.

Želim vam, da si med počitnicami odahnete, odpočijete, naberete novih moči … želim, da odidete na zrak, na kolo, se družite s prijatelji … in se septembra spet vsi polni elana in zdravi vrnete v šolo.

Enakim željam se pridružuje tudi ministrica za šolstvo, znanost in šport.

 

Videm, 24. 6. 2015

Ravnatelj: Ivan Grandovec

Dostopnost