Praznično okrašena avla podružnične šole Struge, za kar se zahvaljujemo mentorici Svetlani Jakimovski Rodić, je bila v torek, 24. 03. 2015, polna obiskovalcev. Po aplavzih sodeč so mamice, babice in ostali obiskovalci uživali v pestrem programu, ki smo ga pripravili učenci in zaposleni na PŠ Struge.

Najprej so vse prisotne razveselili pevci šolskega pevskega zbora pod mentorstvom Valentine Ugovšek. S prijaznimi mislimi se nam je predstavila bivša učenka Mateja Debeljak, ki je izdala že tri zbirke. Sledili so naši najmlajši, ki so se pod mentorstvom Karmen Kljun in Mojce Pugelj predstavili z igrico Mojca Pokrajculja, na klavirju pa jih je spremljala Valentina Ugovšek.

Sledili so hip-hop ritmi Denisovih plesalcev, ki iz nastopa v nastop bogatijo svoje plesno znanje. Pod mentorstvom Vesne Fajdiga so se v okviru angleškega krožka z igrico Rdeča kapica predstavili učenci 3. razreda. Naša dekleta so še enkrat dokazala, da v struški dolini brez petja ne gre. Sledil je pomladni pogovor učencev dramskega krožka pod mentorstvom Andreje Polzelnik Marolt.

Sledilo je res lepo presenečenje, ki so nam ga pripravili župnik Marinko, Katarina Ramač, Peter Pugelj, Marko Marolt in Miha Kadunc. Iskrena hvala, da ste popestrili naš program. Ko smo mislili, da je prireditve konec, sta na oder prišla Katarina Ramač in njen sin Luka. Ganljivo sta zapela pesem Mama, ti si moja in poskrbela za marsikatero solzo v občinstvu. Iskrena hvala za vajin trud.

Meh harmonike je za konec raztegnila naša bivša učenka Andreja Križman in poskrbela, da smo se razšli v prijetnem vzdušju. Skozi vse točke programa sta nas pogumno vodila Ana Pugelj in Jan Pugelj. Hvala tudi Dejanu in Blažu, ki sta skrbela za ozvočenje.

Za fotografije, ki si jih lahko ogledate na naši spletni strani, sta poskrbeli učiteljici Maja Osterman in Barbara Blatnik.

 

Karmen Kljun, učiteljica

Dostopnost