V okviru projekta Hrana ni za tjavendan, ki deluje pod okriljem Eko šole, razpisujemo nagradni natečaj RECIKLIRANA KUHARIJA, kjer vas vabimo k oddaji receptov na temo, kaj narediti iz živil, ki jih ne porabimo v celoti ali pa nam ostajajo ter jim bo potekel rok. Zbiramo originalne ali tradicionalne kuharske recepte, ki jih predstavite na čim bolj inovativen način.
Rok za oddajo receptov je 26. marec 2017.
Raziskujte, kuhajte in sodelujte!
RAZISKOVALNI IZZIV: Raziščite in zapišite kuharske recepte naših babic, ki v sebi nosijo lokalni pridih in/ali avtohtone posebnosti. Prav tako so dobrodošli tudi novi, inovativni recepti. V receptih morajo biti uporabljeni ostanki živil (npr. star kruh) ali ostanki jedi (npr. pire krompir).
Pri izzivu si lahko pomagate z naslednjimi vprašanji:
– Kako so naše mame, babice, šolske kuharice in kuharji … uporabili ostanke jedi ali živil? Lahko recept izboljšamo, izpopolnimo? Kako lahko recept čim bolj kreativno predstavimo?
ODDAJA IZDELKA: Oddelek lahko tekmuje z največ dvema receptoma. Recept predstavite na čim bolj kreativen način (fotokolaž, risbe, video posnetek, strip …).
OCENJEVANJE IZDELKOV: Strokovna komisija Eko šole bo ocenjevala inovativnost v povezavi s kreacijo in predstavitvijo recepta.
Recept oddajte strokovnim delavkam v oddelku.
Hvala za sodelovanje!