10V okviru projekta Hrana ni za tjavendan razpisujemo nagradni natečaj RECIKLIRANA KUHARIJA, kjer vas vabimo k oddaji receptov na temo, kaj narediti iz živil, ki jih ne porabimo v celoti ali pa nam ostajajo ter jim bo potekel rok.

Zbiramo originalne ali tradicionalne kuharske recepte, ki jih predstavite na čim bolj inovativen način.

Rok za oddajo receptov je 26. marec 2017.

Učenci! Raziskujte, kuhajte in sodelujte!

RAZISKOVALNI IZZIV: Raziščite in zapišite kuharske recepte naših babic, ki v sebi nosijo lokalni pridih in/ali avtohtone posebnosti. Prav tako so dobrodošli tudi novi inovativni recepti. V receptih morajo biti uporabljeni ostanki živil (npr. star kruh) ali ostanki jedi (npr. pire krompir).

Pri izzivu si lahko pomagate z naslednjimi vprašanji:
–  Kako so naše mame, babice, šolske kuharice in kuharji …  uporabili ostanke jedi ali živil? Lahko recept izboljšamo, izpopolnimo? Kako lahko recept čim bolj kreativno predstavimo?

ODDAJA IZDELKA: Oddelek lahko tekmuje z največ dvema receptoma. Recept predstavite na čim bolj kreativen način (fotokolaž, risbe, video posnetek, strip …). Recepte oddajte svojim učiteljicam.

OCENJEVANJE IZDELKOV: Strokovna komisija Ekošole bo ocenjevala inovativnost v povezavi s kreacijo  in predstavitvijo recepta.

Hvala za sodelovanje!

3 2 11

Dostopnost