V soboto, 07. marca, je na JVIZ OŠ Dobrepolje potekal občinski kviz gasilske mladine, ki ga je ob podpori mnogih prostovoljcev organizirala mladinska komisija GZ Dobrepolje. Otroci so bili na tekmovanju razdeljeni v tri kategorije, in sicer kategorijo pionirjev, kategorijo mladincev in kategorijo pripravnikov. Kviza so se udeležila številna društva; med njimi tudi PGD Struge. V okviru kviza so otroci reševali teste, se izkazali v vezanju vozlov, spoznavali orodje, reševali kviz stila Male sive celice …

Barve PGD Struge sta zastopali kategoriji pionirjev, katerih tekmovalci so bili Zala Ferkulj, Maks Ferkulj in Danijel Lohkar z mentorico Majo Dernulc, Janez Ferkulj, Matic Turk in Jožko Križman z mentorico Marjanco Rus in mladincev, katerih tekmovalci so bili Klara Dernulc, Jožica Rus in Nina Križman z mentorjem Urbanom Zupančičem, Anže Pugelj, Anton Meglen in Matej Struna prav tako z mentorjem Urbanom Zupančičem, Lucija Pugelj, Jana Ferkulj in Vesna Pugelj z mentorjem Matjažem Meglenom.

Vse ekipe in njihovi mentorji si zaslužijo iskrene čestitke, saj so vsi pokazali, da veliko znajo in da v njih rasteta tako športni kot gasilski duh.

Na letošnjem tekmovanju so se s 1. mestom v kategoriji mladinci še posebej izkazale Lucija Pugelj, Jana Ferkulj in Vesna Pugelj z mentorjem Matjažem Meglenom. Uvrstile so se na regijsko tekmovanje v Loški Potok. Za ves njihov trud jim v imenu vseh, ki znajo ceniti njihovo požrtvovalnost, iskreno čestitam in kot sem jim že povedala, mi je v čast, da sem bila njihova učiteljica, ko so s prvimi koraki hitele v struški hram učenosti. Ponosna sem na vas.

 

Zapisala: Karmen Kljun, učiteljica PŠ Struge

 

DSC_0024

Dostopnost