V začetku šolskega leta 2018/19 je našo šolo obiskala prijetna mlada študentka iz Anglije, Isabel Fleur Walker, Izzy.  Isabel  je rojena v Nottinghamu, deželi Robina Hooda, sedaj pa živi in obiskuje univerzo v mestu Chester. Letošnje poletne počitnice pa preživlja v Sloveniji in je od 8. julija nastanjena pri družini v Dobrepolju v vlogi varuške oziroma au pair. Dekleta au pair skrbijo za otroke v družini, pripravljena pa morajo biti opravljati tudi nekatera gospodinjska dela.

Isabel se je z veseljem odzvala povabilu učiteljic angleškega jezika na OŠ Dobrepolje, da obišče učence in izvaja pouk v angleščini, saj bo tudi sama kmalu postala profesorica razrednega pouka.

Isabel je bila od 4. 9. do 7. 9. prisotna pri urah na predmetni stopnji. Učencem se je predstavila s kratko predstavitvijo o sebi in svoji družini in nato odgovarjala na številna vprašanja. V naslednjih urah je z učenci iskala podobnosti in razlike med slovenskimi in angleškimi najstniki ter učence spodbudila k sporazumevanju v angleščini preko številnih zabavnih besednih igrah. Učenci so tako na zabaven in poučen način bogatili besedni zaklad ter se urili pri slušnem in govornem sporočanju v tujem jeziku.

V tednu med 10. 9. in 14. 9. pa je Isabel obiskala tudi učence na razredni stopnji ter učence na PŠ Struge. Na razredni stopnji je Izzy, s pomočjo Powerpoint predstavitve, predstavila sebe, svojo družino, kraj, v katerem živi in svoje prijatelje. Nato se je z učenci igrala zanimive igre, kot so: Clapping game, Thumbs up Heads down, Number game in Alphabet chant. Na koncu ure smo še skupaj zapeli pesem in se poslovili. Obisk študentke Izzy je bila za učence in nas učitelje lepa izkušnja.

Tudi učenci na PŠ Struge so Isabel zelo lepo sprejeli. Vključeni so bili vsi učenci od 2. razreda pa vse do 8. razreda, tako da je bila to za vse učence nepozabna izkušnja. Učenci so z veseljem in velikim zanimanjem prisluhnili Isabel, ko je pripovedovala o življenju v Angliji in njeni družini. Mlajši učenci so predvsem uživali v prepevanju nekaterih angleških pesmi in igrah. Da so bili učenci zelo zadovoljni z obiskom Isabel pove tudi dejstvo, da je kar nekaj učencev ob koncu pouka pristopilo do Isabel in jo vprašalo za avtogram, na kar se je z veseljem odzvala.

Ugotovili smo, da je pomembno biti v stiku z novimi ljudmi, poslušati njihove zgodbe, predvsem pa da sporazumevanje v različnih jezikih ne predstavlja ovire, temveč priložnost, da se naučimo nekaj novega. Tako smo učiteljice angleškega jezika z obiskom Izzy ustvarile bolj privlačen, kreativen in drugačen pouk angleškega jezika. Obenem pa je Izzy lahko spoznala  slovenski sistem vzgoje in izobraževanja v praksi.

Aktiv angleškega jezika, OŠ Dobrepolje

Slike so v galeriji na spletni strani OŠ Dobrepolje.

Dostopnost