V okviru projekta MEDIMEDO, so nas 6. 2. 2024 dopoldne, v Vrtcu Ringaraja obiskali študenti medicine, ki delujejo pod okriljem Društva študentov medicine Slovenije (DŠMS) in Društva študentov medicine Maribor (DŠMM). MEDIMEDO  je projekt, pri katerem z igro pri otrocih premagujemo strah pred zdravniki, drugim medicinskim osebjem in medicinskimi postopki. Produkt dela so zdrave igračke in veseli otroci.  

 Na delavnicah v Vrtcu Ringaraja, so sodelovali otroci in strokovni delavci iz skupin Miške, Medvedki in Sovice. Skozi igro, so mladi zdravniki otrokom predstavili  čakalnico, ambulanto – obisk pri zdravniku, operacijsko dvorano, rentgensko sobo.  Seznanili so jih z osnovnimi deli in organi človeškega telesa, skupaj  so se postavili  v vlogo zdravnikov in zdravili njihove bolne igrače, na koncu so se ustavili tudi v lekarni. Ker so bili otroci aktivno vključeni v proces zdravljenja in so se  ob tem zabavali, so imeli po koncu delavnice bolj pozitivno predstavo o bolnišnicah ter zdravstvenem osebju.  Svoje zdrave igrače,  so prenesli v svoje igralne kotičke v igralnicah ter nadaljevali  igro z vlogami  – zdravnik.

Projekt  je zelo pomemben tudi  za študente medicine, saj je enkratna priložnost, da se naučijo  pristopa k otroku  in vzpostavitvijo  stik z njim.

 Otrokom in zaposlenim, bo obisk ostal v lepem in trajnem spominu.

Kolektiv Vrtca Ringaraja

Dostopnost