V sredo, 24. 9. 2016,  je našo šolo obiskala Treza Akinyi Okoth iz Kenije. Treza je na obisku v Sloveniji in spoznava našo kulturo in način življenja.

Treza je obiskala 8. a in 8. b razred pri pouku angleščine in učencem povedala veliko zanimivih stvari o Keniji, njeni družini in načinu življenja v Keniji. V Keniji je angleščina uradni jezik — tako so imeli učenci možnost poslušati naravnega govorca angleščine. Treza je učencem pokazala veliko slik naravnega rezervata afriških živali, kot so sloni, levi, gepardi, nilski konji, žirafe, zebre itd., kar je učence seveda navdušilo. Učenci so se naučili nekaj o državi Keniji (zemljepisne značilnosti, bližina ekvatorja, temperature, najvišja gora Afrike Kilimanjaro, jezero Viktorija), kenijski hrani, različnih jezikih in prebivalcih ter njihovih navadah.

Treza je učencem povedala, da ji je v Sloveniji zelo všeč, ker je majhna in mirna država, naučila pa se je tudi kar nekaj slovenskih besed.

Učenci so bili po predstavitvi zelo navdušeni in nekateri so si s Trezo Akinyi izmenjali tudi elektronske naslove ter si obljubili, da ostanejo v stiku.

V galeriji so slike, ki so nastale med predstavitvijo.

Helena Erčulj, učiteljica angleščine

1

Dostopnost