Veseli december je tu in z njim tudi čas za dejavnosti, ki pričarajo čarobno in praznično vzdušje. Letos, nam v skupini Pikapolonice, dejavnosti narekuje praznični koledar.

Nina Sernel, Petra Usenik in Monika Koščak, skupina Pikapolonice

Praznični koledar sestavljajo hišice, ki predstavljajo dneve v tednu in smrečice, ki predstavljajo vikende. Na vsaki hišici in smrečici, so zapisane številke, katerim pripadajo ovojnice z istimi številkami. V vsaki ovojnici pa se skriva zanimiva, kreativna in zabavna dejavnost. Do sedaj smo posadili božično žito in že opazujemo kako hitro raste. Izdelali smo okraske za garderobo, pisali smo pismo Miklavžu, vendar pa je bil Miklavž malo nagajiv in nam je darila skril, zato smo jih morali najprej poiskati. Sledila je igra z novimi igračami in sladkanje z dobrotami. Okrasili smo si igralnico, postavili novoletno jelko, poslušali glasbeno pravljico Neke zimske noči (M. Christina Butler) in se v gozdu igrali gozdne skrivalnice ter postavili gozdne jaslice.

Do konca meseca pa nas čaka še ogromno zabavnih prazničnih dejavnosti, kot so: izdelava venčka, igra s slanim testom, igralni dan z igračami od doma, izdelava voščilnic za prijatelje, ogled risanke, likovno ustvarjanje, ogled lutkovne predstave, peka piškotov, izdelava prazničnih prtičkov, ples, pravljični dan in še mnoge druge dejavnosti.

Vsi iz skupine Pikapolonice vam želimo prijeten praznični čas, poln radosti, zdravja, ljubezni in topline, preživet v krogu tistih, ki jih imate radi.

Dostopnost