NADSTANDARDNE DEJAVNOSTI IZVEDBENEGA KURIKULA

Kot nadstandardno dejavnost izvedbenega kurikuluma,  organiziramo vrtec v naravi na Debelem rtiču v mesecu maju 2024.

Otroke iz Vrtca Ringaraja,  bodo na tridnevnem bivanju na Debelem rtiču vodile vzgojiteljice in pomočnice vzgojiteljic. Bivali bodo v Mladinskem zdravilišču in letovišču.

Mladinsko zdravilišče in letovišče leži na najlepšem predelu slovenske obale. Obdano je z bujnim sredozemskim rastlinjem, kar nudi izredno ugodno podnebje. V sklopu doma imajo urejeno svojo plažo, park, urbani ribnik, primerna igrišča. Otroci bodo med lovljenjem zaklada spoznali večji del zdravilišča, ob tem razmigali telo in ob reševanju nalog svoje možgančke. V čarobnem gozdu bodo spoznali škratkove hišice iz naravnih materialov in škratke poskušali tudi najti.  V treh dneh bodo med pohajkovanjem ob obali, spoznali značilnosti slovenske obale in življenje ob morju. V notranjem čofotalniku bodo uživali ne glede na vremenske razmere Ob tem in še marsičem drugem se bodo neizmerno zabavali in preživeli tri kakovostne dni, polne novih doživetij in izkušenj, ki jih bodo koristno uporabili tudi v življenju doma.

Še predno pa bodo prispeli na Debeli rtič, bodo obiskali Luko Koper in jo ob enournem ogledu tudi spoznali. Ves čas bivanja na letovanju, bodo preizkušali in razvijali svoje lastne telesne in duševne lastnosti, kar bo vse vplivalo na medsebojne odnose v skupini. Iz dneva v dan bodo postajali bolj samostojni in s tem se bo krepila tudi njihova samozavest. Poglobila se bodo prijateljstva in tudi vzgojitelji bodo imeli možnost spoznati otroka v drugačni luči. Otrok se bo v mirnem vzdušju lažje sprostil in tako uveljavil svojo individualnost in interese.

Zunanji sodelavci (v sodelovanju z vrtcem)

Dejavnost in izvajalecStarost otrok v letihKrajČasOpombe
Vrtec v naravi na Debelem rtiču Društvo MT Šport5–6   letnik 2018Debeli rtič6. 5.–8. 5. 2024Vrtec Ringaraja

V popoldanskem  času,  starši svoje otroke prijavljajo k interesnim dejavnostim izven vrtca: ponedeljek in sreda  ob 15.00 – FUTSAL, ABC telovadba,  ritmična gimnastika indr. V dogovoru s starši in vrtcem, trenerji in trenerke prevzamejo otroke v starosti 5 -6 v vrtcu in jih odpeljejo v športno dvorano, kjer jih ob zaključku dejavnosti prevzamejo starši.

Časovno in vsebinsko bo nadstandardni program predstavljen v mesecu septembru  in aprilu na roditeljskih sestankih v oddelkih, na oglasnih deskah in na svetu staršev.

Dostopnost