Vsak dan sestavljajo trenutki, vsi so enkratni in neponovljivi. Eden takih je tudi prvi šolski dan. Na ta dan se v otrocih in tudi njihovih starših prepletajo različna čustva.

Na PŠ Struge smo sprejeli dva mlada korenjaka: Klemna in Matevža. Najprej so si s starši ogledali garderobo, potem pa so v razred odšli skupaj s svojima učiteljicama, kjer so jih že čakali drugošolci in tretješolci. Gospa Mojca Pugelj, vodja šole, je staršem in otrokom namenila nekaj spodbudnih besed, župan Janez Pavlin je obujal lepe spomine, ki jih je preživel na naši šoli kot učitelj, gospod policist jim je zaželel, da bi varno hodili v šolo in jim v ta namen slovesno zavezal rumene rutice okoli vratu.

Cvetka Košir, učiteljica v 1. razredu, je otrokom zaželela veliko pozitivne energije. Na koncu sem jim zaželela vse lepo še sama, saj se rada spominjam prvega šolskega dne in si želim, da bi tudi našima prvošolčkoma ostal v lepem spominu, saj sta s tem pomembnim korakom pogumno zakorakala v šolsko življenje. Z učiteljico Cvetko sva otrokom in staršem zaigrali še lutkovno igrico Lili in Bine gresta v šolo.

Prijetno druženje smo nadaljevali s sladko tortico, sokom, igro in skromnimi nagradami kot spomin na prvi šolski dan, ki je za vsakega nekaj posebnega.

Vsem otrokom naše šole v imenu vseh učiteljev želim igrivo šolsko leto in naj bo v letošnjem mozaiku čim več uspešnih in nepozabnih kamenčkov. Vam, dragi starši, pa želim, da bi prijetni trenutki prevladali nad tistimi manj prijetnimi.

 

Karmen Kljun, učiteljica RP

Dostopnost