V soboto, 1. junija je ŠD AS Ljubljana organiziralo Zaključni nastop ritmičark. Na njem so se predstavile tudi tri skupine, ki vadijo na OŠ Dobrepolje. Vsaka deklica je lahko nastopila v štirih točkah. Nekatera dekleta so bila nagrajena z medaljo za večletno obiskovanje vadbe, prikazano znanje ter udeležbo na obeh društvenih nastopih.

Posebno in predvsem nepričakovano presenečenje celotnega nastopa je bila udeležba devetošolcev OŠ Dobrepolje, ki niso prišli le na ogled prireditve, ampak so jo popestrili z nastopom s sošolkami. Nedvomno so si prislužili bučen aplavz. Navdušene pa niso bile le ritmičarke, pač pa tudi starši ritmičark. ALJAŽ, AMBROŽ, ERIK, JAN, VAL, ŽIGA,  vse pohvale za pogum! Pa naj še kdo trdi, da so »devetarji nemogoči«.

V nedeljo, 2. junija pa je dve starejši skupini čakal preizkus na tekmovanju v Ljubljani. Tako starejša kot dve mlajši ekipi so se odlično odrezale! Če upoštevamo, da sta v dveh ekipah manjkali tekmovalki, pa je rezultate še toliko bolj odličen.

Ekipa v mlajši kategoriji je v postavi EVA ŽNIDARŠIČ, LANA VIRANT, MELISA KEPEC in SARA ČESEN je prikazala sestavo s kolebnicami na dinamično, hitro glasbeno spremljavo in si priborila 2. mesto ter s tem SREBRNO MEDALJO. Ekipa v postavi ANJA in NINA OSTANEK, ki sta jima na pomoč priskočili tekmovalki prve ekipe  – zaradi nenapovedane in neodgovorne odsotnosti ene od deklet ekipe, kar je posledično pomenilo spreminjanje  sestave in postavitve deklet neposredno pred tekmovanjem – je zasedla 5. mesto.

Pri starejših dekletih – AJDA ERČULJ, ANA BABIČ, KARIN BUTALA, EVA ČESEN, KLARA ŠINKOVEC, MAJA MAROLT, TJAŠA HEGLER, TJAŠA STRNAD – je situacija drugačna, saj so dekleta že osvojila odgovornost zakaj je pomembno, da hodijo redno na vadbo in zakaj je potrebno določene elemente velikokrat ponoviti. Prikazale so verjetno najzahtevnejšo sestavo na tekmovanju. Lani s kiji in letos z žogami srebrno, kdo ve kaj bo drugo leto, če bodo vztrajala z vadbo tudi v srednji šoli. Vsekakor smo ponosni na vas, da ste vztrajale do devetega razreda! Pogrešali vas bomo, če ne boste več del naše zgodbe.

Vsem dekletom iskrene čestitke za super uspeh! Julija nas čakajo Asove poletne počitnice, jeseni pa nadaljujemo z vadbo!

MAJA GRADINJAN, ŠD AS Ljubljana

Dostopnost