Španski pesnik in Nobelov nagrajenec Juan Ramón Jiménez je zapisal »Kdor se nauči novega jezika, si pridobi novo dušo.«  V današnjem času je znanje vsaj enega tujega jezika nujno za vseživljenjsko izobraževanje in tudi kakovostnejše življenje. Tuj jezik angleščina pa v današnjem času predstavlja povezovalni jezik, saj ga uporabljajo ljudje iz različnih držav za medsebojno komunikacijo.

Učenci na naši osnovni šoli se radi učijo angleščino in angleščina jim ne pomeni tuj jezik, saj so učenci tudi v prostem času v nenehnem stiku z angleščino, predvsem preko računalnika in pametnega telefona (računalniške igrice, glasba, filmi).

Z gotovostjo lahko rečemo, da je znanje angleščine naših učencev dobro, lahko tudi zelo dobro. To dokazuje tudi dober rezultat na šolskem in območnem tekmovanju iz angleščine za devetošolce.

Na šolskem tekmovanju, ki je potekalo 14. 11. 2019 je sodelovalo 12 učencev 9. a in 9. b razreda. Kar 7 učencev je osvojilo bronasto priznanje, trije učenci pa so se uvrstili na območno tekmovanje.  Območno tekmovanje je potekalo 15. 1. 2020 na OŠ Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični. Naši učenci so dosegli zelo dober rezultat. Enej Martin Črtalič je dosegel 91 % vseh točk in osvojil srebrno priznanje, Kaja Vinšek in Jaka Grandovec pa sta dosegla 87 % in 80 % vseh točk. Zaradi pravilnika, ki določa, da se na državno tekmovanje uvrsti samo 250 učencev iz cele Slovenije in zaradi visokega nivoja znanja angleščine devetošolcev, so mejo za uvrstitev na državno tekmovanje postavili zelo visoko. Potrebno je bilo doseči 96 % vseh možnih točk.

Tudi iz drugih razredov na naši šoli, učenci radi sodelujejo na tekmovanjih. Dekleta 7. a razreda,  Lina Strnad, Brina Strnad in Rebeka Rotar so pripravila zanimiv prispevek na temo »The Magic of Friendship« v mobilni aplikaciji Videoshop ter se uvrstila na državno tekmovanje.

Vsem učencem iskreno čestitamo in si želimo, da bi tudi v prihodnje sodelovali na tekmovanjih in pokazali svoje znanje angleščine.

Helena Erčulj, mentorica

 

Dostopnost