Dragi otroci, spoštovani starši in zaposleni!

Končujemo posebno leto. V tem letu je bila kar tretjina dni, ko je bil vrtec zaprt. Že januar  se je začel s številnimi virozami, ko ste mnogi za teden ali dva prenehali obiskovati vrtec. Marec je prinesel korono, ki je za dva meseca popolnoma zaprla vrtec. Poletje in september sta minila v lepem vzdušju, žal pa je v naš vrtec konec oktobra prišla korona. Zopet so se zaprli vsi slovenski vrtci.

V vrtcu je trenutno le peščica otrok, vendar naše  poslanstvo kljub  okoliščinam opravljamo pogumno, trenutno v obliki dvojnega delovanja – v stavbah vrtcev in na daljavo. Tkemo  in ohranjamo vezi  in stik z družinami. Trenutno se nam zdi najbolj pomembno, da komuniciramo drug z drugim. Otroci si bodo to najbolj zapomnili. Hvala vam za vse prijazne besede,  spodbude in iskrice v očeh, ki nam omogočajo,  da delo v vrtcu in na daljavo opravljamo predano, ob igrivi mavrični paleti zanimivih vzgojnih aktivnosti.

Vem, da ste se mnogi že naveličali doma. Starši sporočajo, da otroci pogrešate predvsem prijateljčke in vzgojiteljice. Kljub vsemu dobivamo povratne informacije, da vas starši ali pa dedki in babice znajo zaposliti, da vam pripovedujejo čudovite zgodbe, da se znajo z vami igrati, da skupaj ustvarjate različne izdelke. Del teh izdelkov krasi tudi središče Vidma pred občinsko stavbo.

Spoštovani starši in vzgojiteljice, bližajo se božično novoletni prazniki. Naredimo vse da preprečimo širjenje virusa. Upoštevajmo navodila, ki jih preko Nacionalnega inštituta za javno zdravje pošilja vlada. Razmere z epidemijo se v zadnjih dneh vsaj malo umirjajo. Upam, da se bo stanje toliko izboljšalo, da bo lahko večina otrok prišla v vrtec vsaj za nekaj tednov. Iz izkušenj preteklih let vemo, da je v vrtcu in šoli največ viroze zadnja dva tedna januarja in v začetku februarja. Nato pa pride pomlad, ko je običajno konec meglenih, oblačnih in vlažnih dni, sončni žarki preženejo bolezni in prinesejo pomladno veselje.

Pred nami je božični praznik, ki prinaša upanje v boljše dni. V priprave na praznovanje vključite svoje otroke. Mnogi boste postavljali jaslice, krasili smrekice in napeljevali lučke. Naj te lučke preženejo temačne dneve. Ob peki potice in golobic ter pripravi prazničnih jedi naj tudi otroci z vašo pomočjo kaj spečejo. Morda pa boste pred novim letom pekli piškote, katerim boste dali s svojo iznajdljivostjo del sebe in novoletnih želja.

Spoštovani, naj nas novo leto obsipa z zdravjem in upanjem, da se kmalu spet vidimo v vrtcu.

Ravnatelj

Ivan Grandovec

kolektiv Vrtca Ringaraja

Dostopnost