3

22

 

THIS PROJECT IS FUNDED BY THE EUROPEAN UNION.

»Hrana je potreba, užitek, hrana je stvar osebnega in kulturnega izbora.«

V letošnjem šolskem letu 2015/2016 osnovna šola Dobrepolje in vrtec Ringaraja vključena preko programa Ekošole v mednarodni projekt Odgovorno s hrano (We eat Responsibly!).

V mesecu maju 2016 smo na šoli izvedli že 2. delavnico Zajtrk pri kateri so aktivno sodelovali učenci eko predstavniki in mentorici (1. delavnico smo izvedli v decembru 2015). Pri izvedbi delavnice so učenci sodelovali pri organizaciji in izpeljavi delavnice, ki je požela veliko pohval in navdušenja s strani obiskovalcev (starši, učenci, učitelji).  Na delavnici smo izvedli tudi krajšo anketo, ki je pokazala, da se večina obiskovalcev zaveda pomena rednega in zdravega zajtrkovanja, kar je zelo pohvalno in spodbudno.

Z izvedbo delavnice so učenci eko predstavniki in mentorici želeli opozoriti na izreden učinek prehranske navade, ki jo predstavlja vsakodnevno uživanje zajtrka. Pri pripravi zajtrka je pomembno, da je uravnotežen in sestavljen iz pretežno sezonske in slovensko lokalne hrane. Na delavnici smo obiskovalcem ponudili sveže in zdrave napitke iz sadja ter tri vrste namazov (zelenjavno tunin, mandljevo bananin, med in maslo).

Z rednim uživanjem uravnoteženega in zdravega zajtrka sebi in otrokom omogočimo zdravo navado, znanje, zdrav psihofizični razvoj ter moč pri premagovanju vsakodnevnih izzivov v službi ali šoli.

Mentorici: Dušica Hočevar in Metka Laharnar

Dostopnost