Ana Grandovec, učenka 6. razreda, nagrajenka 7. literarnega natečaja Moja rodna domovina – Moj kamenček v mozaiku Slovenije (Pismo turistu, predsedniku države): Povezava do spisa.

Slovenski jezik je bil ključnega pomena za narodni obstoj in preživetje slovenskega naroda skozi celotno slovensko zgodovino. Literarni natečaj Osnovne šole Vič in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo mesta Ljubljane sta razpisala 7. literarni natečaj Moja rodna domovina – Moj kamenček v mozaiku Slovenije, da bi mladi v osnovnih šolah v Republiki Sloveniji in v zamejstvu s pisano slovensko besedo krepili domoljubje, pripadnost rodni grudi.

Besedilo v obliki pisma so naši šestošolci in Barbara Volek, osmošolka, pisali predsedniku države, da bi ga seznanili, s kako pomembnim možem se lahko pohvalimo na tem koščku Slovenije.

Nagrajenka literarnega natečaja Ana Grandovec, šestošolka, se je z nagrajenci, mentorji in starši nagrajencev 11. junija 2015 z barko popeljala po Ljubljanici in spoznavala zgodovino obrežja Ljubljanice. V izdani brošuri, ki so jo nagrajenci prejeli poleg medalje na Osnovni šoli Vič, na slavnostni prireditvi, prepleteni s pesmimi petih članov Slovenskega okteta in izbranimi domovinskimi verzi Toneta Kuntnerja, pa so še besedila Barbare Volek, Jake Pelca in Anžeta Strnada.

Barbara Volek 

Fran Jaklič

Jaka Pelc

Mentorica: Ema Sevšek

Dostopnost