Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR) je v sredo, 15. maja 2019, v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje RS (ICZR) na Igu organizirala zaključno prireditev 23. državnega natečaja Naravne in druge nesreče – Neurje, ki je potekal v šolskem letu 2018/2019. Najboljšim mladim ustvarjalcem na likovnem in literarnem področju ter njihovim mentorjem so bila podeljena priznanja in nagrade.

Izbor je potekal dvostopenjsko. Kar trije šestošolci so bili nagrajeni na regijski ravni (Erik Novak, Sara Česen, Rebeka Rotar). Izjemen uspeh!

Vsa tri dela so poslali v presojo na državno raven, kjer je bil Erik Novak edini nagrajenec ljubljanske regije v kategoriji druge triade osnovnošolcev.

Erik Novak se je s starši in mentorico (Ema Sevšek) udeležil zaključne slovesne podelitve s prireditvijo na Igu.

Udeležencem prireditve so pripravili zanimiv in pester dan. Nagrajence, njihove mentorje, starše in predstavnike izpostav je najprej pozdravila Olga Andrejek, direktorica Urada za preventivo, usposabljanje in mednarodno sodelovanje, nato je sledil ogled lutkovne predstave Pikec Ježek in gasilko Jež v izvedbi lutkovnega gledališča FRU-FRU. V nadaljevanju je Janko Petrovič, vodja ICZR, podelil potrdila in nagrade nagrajencem in njihovim mentorjem. Nato smo si nagrajenci, mentorji in starši ogledali poligon, kjer se urijo različni reševalci. Pred odhodom smo se okrepčali s kosilom prazničnega značaja. Ker to je bil praznik.

Ema Sevšek, mentorica

 

Dostopnost