V petek, 13. oktobra, smo v sodelovanju s PGD Struge izvedli evakuacijo. Evakuacija iz prostorov šole je potrebna predvsem ko pride do nepredvidenih situacij, ki lahko vplivajo na varnost učencev, zaposlenih in obiskovalcev šole. To so lahko požar, potres, eksplozije …

Evakuacija se je začela s požarom v garderobi in po opozorilu smo zapustili šolsko poslopje. Na zbirnem mestu smo preverili število učencev in zaposlenih. Na gašenje šolskega poslopja so prihiteli gasilci PGD Struge. Gasilci PGD Struge so prikazali tudi reševanje otroka iz zadimljenih prostorov.

Po uspešni evakuaciji so nam gasilci predstavili gasilsko opremo v svojem gasilskem vozilu in delo z dihalnimi aparati. Prikazali so nam tudi, kako pravilno pogasiti začetne požare z gasilnimi aparati na prah in CO2. Gasilke so nam predstavile prvo pomoč in kako ukrepati v primeru, ko imamo poškodovance. Zanimivo in poučno.

Hvala vsem gasilcem in gasilkam za požrtvovalnost in za poučen dan in upamo, da se taka nesreča ne bo nikoli zgodila. Z vami smo preživeli dve nepozabni gasilski uri. Naj vas vaš zavetnik sv. Florjan varuje, ko prostovoljno opravljate najčastnejše delo v naši domovini. Na pomoč!

 

Hvaležni učenci in učitelji PŠ Struge

Dostopnost