Kot že vsako leto nas je tudi letos obiskala predstavnica ameriške ambasade v Ljubljani. Tako je učence 8. razreda OŠ Dobrepolje in PŠ Struge  v četrtek, 20. 9. 2018, obiskala Stephanie Barret.

Stephanie Barret že 3 mesece živi v Ljubljani in skupaj z možem delata na ameriški ambasadi v Ljubljani. V predstavitvi s pomočjo slik je učencem povedala nekaj o svojem življenju. Še posebej je navdušila z natančno predstavitvijo Havajev, kjer je Stephanie tudi živela s svojo družino. Havaji so, kot je sama predstavila, »The United States’ own piece of paradise« ali ameriški košček raja. Predstavila je nekaj splošnih in geografskih značilnostih Havajev ter gospodarske panoge, kot so turizem in agrikultura. Učenci so bili še posebej navdušeni nad živalmi, ki jih najdemo na Havajih. Ena izmed njih je tudi havajska riba s prav posebnim imenom v njihovem jeziku: Humuhumunukunukuapua’a. Nato jim je predstavila tudi njihovo hrano in delujoči vulkan The Kilauea. Na koncu predstavitve so učenci postavili veliko vprašanj, na katera je Stephanie z veseljem odgovorila. Stephanie je še posebej navdušena nad slovensko hrano, naučila pa se je že kar nekaj slovenskih besed.

Obisk ameriške diplomatke je popestril pouk angleščine in razširil obzorja našim učencem. Še posebej smo veseli, da se vsako leto odzovejo našemu povabilu, zato jih že z veseljem pričakujemo v prihodnjem šolskem letu.

Helena Erčulj

Dostopnost