V tednu otroka od 3. do 9. oktobra 2022, se je v Vrtcu Ringaraja Dobrepolje izvajalo zelo veliko zanimivih aktivnosti, med drugim tudi akcija –  OBJEM VRTCA – 6. 10. 2022.  Pri njej so sodelovali otroci in zaposleni Vrtca Ringaraja ter učenci in učenke, učitelji in učiteljice  od 1.  do 4. razreda OŠ Dobrepolje, ravnatelj Ivan Grandovec  in drugi prijatelji našega vrtca.

Številne študije poudarjajo korist objemanja za človekovo čustveno, psihično in fizično zdravje. Pomen objema razumemo že v otroštvu, saj nam že takrat objem mame in očeta nudita občutek varnosti in miru. Preko objemov staršev se učimo kako izražati svoja čustva, kako kazati ljubezen in naklonjenost.

Tudi v vrtcu so objemi vsak dan prisotni, saj otroke pomirijo,  oni da se ob tem počutijo varno ter ljubljeno. Objem prinaša ljubezen in toplino v naše srce in srce drugega.

Včasih pa ne zadostujejo samo objemi. Potrebno je tudi razumeti, znati, spoštovati, pomagati, organizirati, spodbujati. Skupaj nam je  lažje in lepše, ko razmišljamo, se učimo, se pogovarjamo, ko se igramo, raziskujemo,  ko se spodbujamo in iščemo skupne rešitve – z  roko v roki.

Z roko v roki smo objeli naš vrtec ter tako simbolno pokazali pripadnost, prijateljstvo, hvaležnost in skrb za  vsakega posameznika. Moto tedna otroka:  SKUPAJ SE IMAMO DOBRO, smo doživeli v pristni fizični obliki, prisotnih je bilo veliko spontanih in iskrenih objemov ter veselja. Hvala vsem za sodelovanje.

Podarite čim več objemov, pa bo svet še lepši.

Cvetka Košir in  kolektiv VRTCA RINGARAJA

Dostopnost