Spoštovani starši,

minilo je 14 dni pouka na daljavo. Kot kaže, bomo doma vsaj še 14 dni (konkretnih informacij nimamo). Niti ne vemo, kako bo s poukom med počitnicami (ravnali bomo v skladu z navodili Ministrstva za šolstvo).

Pred dvema tednoma smo bili vsi postavljeni pred popolnoma nove izzive, nove smeri, ker se je naša vsakdanjost obrnila na glavo. Življenje se nam je v nekaj dneh temeljito spremenilo. Spoznali smo, da se svet ne vrti okrog nas in ne zaradi nas. Za nikogar ni lahko. Vsi se soočamo s strahom, negotovostjo …, a danes bi vam rada povedala nekaj drugega.

Dragi  starši, prav ponosna sem na vas in tudi na učitelje. ODLIČNO smo začeli in premagali marsikatero začetno težavo. Zavedam se, da ste zelo obremenjeni, da marsikdo ali pa kar večina vas dela od doma, da nimate dovolj računalnikov ali pa jih sploh nimate (sporočite in bomo skušali urediti) in da imate potem še maile »zasute« s pošto iz šole. Razumem, da ste bili kdaj slabe volje, jezni, da niste vedeli, kako bo in se spraševali, kdaj in kako boste vse to s svojimi otroki naredili, kdaj se boste učili.

A ste dokazali, da zmoremo – ZMOREMO SKUPAJ!

Večina učencev  namreč opravlja svoje obveznosti, se odziva učiteljem, sprašuje in dela naloge … Veseli smo vaših pohval, različnih izdelkov otrok, fotografij otrok na vrtu, sprehodu, zabavnih družinskih utrinkov. To je potrditev, da se sprejemamo, da smo povezani  in sodelujemo.

Vem, da ste vložili veliko truda, a ste dokazali, da bo šlo, če bomo stopili skupaj.

Vedeti morate, da smo se tudi učitelji  znašli v popolnoma novi situaciji, na katero nas ni pripravil nihče – dobesedno čez vikend smo organizirali pouk na daljavo po svojih najboljših močeh. Zavedam se, da ni bilo vse popolno, zato smo bili veseli vaših konstruktivnih predlogov, ki nam omogočajo izboljšave.  Učimo se vsak dan znova, usklajujemo teme, se povezujemo in odbiramo gradivo, da bo vašim otrokom (in vam) laže.

Hvala vam za vse spodbudne besede, pohvale, ki jih je res veliko, in ves vaš trud. Gremo naprej – skupaj bomo zmogli! Pomagajte organizirati otrokom dan: naj si sledi dnevna rutina, pojdite po urniku, učenci naj delajo sami/bodite jim opora – naj se obrnejo na  učitelje, ki jim/vam bodo z veseljem pomagali.

Bodimo strpni – vsi se učimo – in človeški, vsi imamo en cilj – da se stanje čim prej vrne v čase pred karanteno  in se bomo lahko zdravi vrnili v šolske klopi.

Hvala vsem, ki v teh dneh opravljate službe, brez katerih bi bilo naše življenje še težje.

Ostanite zdravi!

Sonja Lenarčič, pom. ravnatelja

 

Dostopnost