Spoštovani!

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Grosuplje letos že petindvajsetič organiziramo zdravstveno letovanje otrok in šolarjev od 5. do 15. leta.

ZZZS nam je odobril 150 mest za 8 dni, kar okvirno pomeni 25 otrok iz Občine Dobrepolje, 58 otrok iz Občine Grosuplje in 67 otrok iz Občine Ivančna Gorica.  

Prosimo vas, če nam lahko pomagate obvestiti starše, da ZL in socialno letovanje bo. Prijavnice, ki jih morajo izpolniti starši, bomo danes objavili na naši spletni strani, obrazce, ki jih mora izpolniti otrokov izbrani zdravnik pa bomo danes poslali v Zdravstveni dom Grosuplje in Ivančno Gorico, kamor naj starši pokličejo in se dogovorijo.

Glede brezplačnega socialnega letovanja pa nimamo še nobenih informacij.

Hvaležni bomo za vašo pomoč pri informiranju, za vsa vprašanja in nejasnosti pa nas lahko pokličete.

ZZZS določa, da se Zdravstvenega letovanja lahko udeležijo le tisti otroci in šolarji, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji (dva in več zapisov v času od preteklega razpisa – od 8.2.2020 do 29.1.2021) ali so bili pogosteje bolni (dva in več zapisov v medicinski dokumentaciji v času od preteklega razpisa – od 8.2.2020 do 29.1.2021). Prav tako določa, da je treba poskrbeti za zdravniški pregled pred odhodom na zdravstveno letovanje, ki je v skladu s 26. členom Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja. Organizator lahko zdravstveno letovanje otrok in šolarjev organizira le za otroke in šolarje, za katere je izbrani osebni zdravnik izdal potrdilo oz. mnenje o izpolnjevanju pogojev za udeležbo na ZL.

Za osemdnevno zdravstveno letovanje, ki bo potekalo od 24. 7. do 1. 8. 2021 znaša prispevek staršev 46,00 €. Zdravstveno letovanje sofinancirajo Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Občine Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica ter starši.

Za socialno šibkejše otroke, ki ne izpolnjujejo pogojev za zdravstveno letovanje, smo pripravili 8- dnevno kolonijo, ki jo bodo sofinancirale naše tri občine in donatorji. Glede na zagotovljena sredstva pa imamo samo 22 mest (2 mesti za O Dobrepolje, 9 za O Grosuplje in 11 za O Ivančna Gorica), prispevek staršev pa je višji: 66,00 € za 1. do 3. dohodkovni razred, 100,00 € za 4. do 6. dohodkovni razred in 172,00 € za 7. do 8. dohodkovni razred. Prednost bodo imeli otroci iz družin z nižjimi dohodki.

Prosimo vas, da staršem pogosteje bolnih otrok priporočite udeležbo na zdravstvenem letovanju.

Za morebitne nejasnosti ali za vaše predloge nas prosimo pokličite, da bomo skupaj bolje delovali v korist otrok. Zaradi epidemije korona virusa bomo po telefonskih zagotovilih pogodbo ZZZS prejeli v naslednjih dneh. Upamo, da bomo vseeno uspeli pravočasno pripraviti vse potrebno za letošnje zdravstveno letovanje. Zahvaljujemo se Vam za razumevanje in Vas lepo pozdravljamo!

Sekretarka RKS – OZ Grosuplje

Anica Smrekar

Dostopnost