Sveta Lucija je zavetnica luči in goduje 13. decembra. Ker je december za otroke čarobni mesec, mesec različnih pričakovanj, praznovanj, druženj, organiziramo v vrtcu Ringaraja vsako leto tudi pohod pred godovanjem sv. Lucije. Letos smo pripravili pohod ne samo s starši otrok, pač pa smo povabili tudi stare starše in tako povezali različne generacije. Pohoda so se udeležili tudi otroci, starši in stari starši otrok vrtca Ciciban Kompolje, ker imajo trenutno svoje prostore v Jakličevem domu.

Pohoda se je udeležilo večje število pohodnikov, ki so z lučkami odšli na pot izpred vrtca, mimo podgoriške kapelice, skozi center Vidma, nazaj do vrtca. Tam so se pohodniki pogreli s čajem in se posladkali z medenjaki, katere so predhodno pekli otroci v vrtcu. Da je bilo druženje prijetno, se je videlo na veselih obrazih pohodnikov in kasneje, ko so o doživetjih pripovedovali v vrtcu.

Na poti so nas spremljali gasilci PGD Videm in PGD Zagorica s svojimi vozili, policistka in varnostniki ZŠAM Grosuplje. Prav vsem lepa hvala za pomoč pri izvedbi pohoda.

Organizatorka pohoda: Marija Žnidaršič

Nekaj utrinkov s pohoda:

no images were found

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost