V zadnjem tednu poletnih počitnic je na naši šoli OŠ Dobrepolje, že četrto leto zapored, potekala poletna šola angleščine – English in Action. Tečaja, ki ga je izvajala jezikovna šola iz Canterburyja v Veliki Britaniji, se je udeležilo 36 učencev, od 4. do 8. razreda. Učenci so bili razdeljeni v tri skupine, glede na njihovo starost in predznanje. Tečaj sta vodila dva učitelja, naravna govorca iz Velike Britanije, Jonathan in Sophia. Poskrbela sta, da so učenci skozi pogovor, igre, različne aktivnosti še bolje spoznali angleško kulturo, da so okrepili svoj besedni zaklad in napredovali v komunikacijskih spretnostih v angleškem jeziku. Da pa smo tečaj lažje organizacijsko in finančno izpeljali, se zahvaljujemo gospodu ravnatelju Ivanu Grandovcu ter županu občine Dobrepolje Janezu Pavlinu. Tako se bodo učenci z usvojenim znanjem zagotovo lažje in predvsem bolj samozavestno sporazumevali v angleščini, kar jim bo zagotovo koristilo tudi pri pouku angleščine.

Učenci so bili zelo navdušeni nad potekom in izvedbo pouka v angleškem jeziku. Med drugim so povedali:

»Sophie in Jonathan sta bila odlična učitelja. Pri Jonathanu mi je bilo všeč, ko smo se predstavili in govorili po angleško, pri Sophie pa, ko smo v skupinah sestavljali dramske igre. Komaj čakam naslednje leto, da se udeležim tečaja.« (Mija)

»English in Action je zelo odličen in zanimiv tečaj. Imeli smo super učitelja. Všeč mi je bilo, ko smo ustvarjali zanimive dramske igre in jih zadnji dan predstavili.« (Gaja)

»Zelo dobro je bilo, le malo prekratko. Učitelji so bili super. Naslednje leto verjetno pridem spet.« (Maj)

»Zelo mi je bil všeč tečaj, ker smo se veliko igrali, učitelji pa so bili prijazni. Srečala sem tudi svoje prijatelje, ki jih že dolgo nisem videla.«(Vita)

»Všeč mi je bilo, da sta prišla angleška učitelja. Ni mi bilo všeč, ker nisem vsega razumela.« (Ksenja)

 »Na angleškem tečaju mi je bilo všeč, ker smo se veliko igrali.« (Ela)

»Meni je bilo zelo lepo. Veliko sem se naučila in ponovila. Učitelja sta bila zelo prijazna in smešna. Rada sem se igrala v telovadnici. Vse mi bo ostalo v lepem spominu. Komaj čakam naslednji angleški tečaj.« (Maja)

 »Všeč mi je bilo, da smo bili veliko v telovadnici in, da smo se veliko igrali angleških iger. Všeč mi je bilo, da nismo veliko pisali.« (Svit)

»Všeč mi je bilo, ko smo se igrali igre. Učitelji so bili zelo prijazni in zabavni. Všeč mi je bilo tudi, ko smo se pogovarjali v angleščini in ko smo spoznavali nove stvari. Všeč mi je bilo, da nismo veliko pisali.« (Lina)

 Marija Hočevar

 

 

 

Dostopnost