Po vzoru preteklih let so v četrtek, 12. decembra 2019, strokovne delavke vrtca pripravile nočni pohod z lučkami, po njem pa še krajši koncert. Na obeh povezanih dogodkih so zbirali prostovoljne prispevke v vrtčevski sklad. December je na večer prireditve pokazal svoj čarobni obraz, saj je ves večer rahlo snežilo, kar je spravilo v dobro voljo še posebej otroke.

Bojan Novak

Če bi naročali najprimernejše vreme za prijeten dogodek, ko se otroci s svojimi starši odpravijo na krajši pohod in nato še v toplo dvorano Jakličevega doma na koncert, bi se gotovo dogovorili za vremensko situacijo tistega četrtka, 12. decembra. Vsa praznična razsvetljava dobi s tanko plastjo snega tisti pravi, čarobni lesk. Veliko obiskovalcev se je v strnjeni koloni pomikalo za gasilskim vozilom PGD Videm – Dobrepolje. Varnost je seveda na nočnem pohodu še posebej poudarjena, zanjo pa so poleg gasilcev skrbeli tudi člani ZŠAM Grosuplje.

Krajši pohod do Podgorice smo sklenili v dvorani Jakličevega doma, kjer je pod vodstvom povezovalke Andreje Škulj potekal zanimiv glasbeni program, ki so ga pripravile strokovne delavke vrtca in nekaj staršev. Otroški zbor Ringarajček je pod vodstvom Maje Hrovat in dirigentke Tanje Tegel odpel tri pesmi (Marsovska, Sovica Oka, Zvončki pojejo). Takoj za njimi je vrtčevska skupina Pikapolonice ob spremljavi harmonike iz rok Simona Šporarja zaplesala enega najbolj poznanih plesov – račke. Mladi plesalci so poskrbeli za marsikateri nasmeh s strani polne dvorane gledalcev.

Naslednja se je na odru z odlično interpretacijo naslovne pesmi njene zgoščenke Nežno, piano in legato predstavila Tina Kadunc Tiana. Sledil je klavirski nastop Mie Hočevar, ki se je predstavila s pesmijo Perfect.

Za nov direndaj na odru je poskrbela Maruša Šušerski, ki je skupaj s preostalima članoma zasedbe Meh ekspres na oder povabila otroke, ki so zaplesali na pesem Če si srečen. Na tak idilični zimski večer pa ni manjkala niti zimzelena Bela snežinka, ki so jo pomagali peti skoraj vsi v dvorani.

Koncert se je zaključil s še enim presenečenjem. Z dvema pesmima se je predstavil pevski zbor strokovnih delavk vrtca. Bližino božiča so nam pod vodstvom Tine Kadunc Tiane in spremljavi Maje Hrovat pričarale s pesmima Kaj se vam zdi in Božično drevo.

Po zahvalah vsem, ki so pripravili simpatični koncert, smo se v preddverju dvorane posladkali s pecivom izpod rok Društva podeželskih žena Dobrepolje-Struge, zunaj pa je že čakal okusen čaj, ki ga je pripravil nepogrešljivi Slavko Pajntar – Pinki.

Bil je eden tistih lepih decembrskih večerov …

Dostopnost