1 2 3 4

THIS PROJECT IS FUNDED BY THE EUROPEAN UNION

Eat Responsibly!

An action-oriented global learning program for EYD 2015 and beyond

 

PROJEKT –  ODGOVORNO S HRAN0

V okviru mednarodnega projekta ODGOVORNO S HRANO smo si ekošolarji zastavili vprašanje: Kaj lahko storimo, kako lahko pripomoremo, da bomo pripravili zdrav prigrizek in ga ponudili tudi drugim?

Skupaj  z vzgojiteljicami, otroci in starši iz vrtca Ringaraja smo se dogovorili za zbiralno akcijo različnih sort domačih jabolk. Uspelo nam je zbrati veliko dišečih, okusnih jabolk.

Odločili smo se, da bomo pripravili DOMAČO JABOLČNO MARMELADO.

V četrtek, 24.11.2016 ob 14.00  smo v delavnici » KUHANJE JABOLČNE MARMELADE« skuhali okusno domačo marmelado po receptu naših mamic in babic.

Razmišljali smo, da lahko sami pripravimo tudi zdrav kruh iz bučk. 13. decembra smo povabili go. Nado Lunder in go. Ivanko Zrnec, članici DPŽ Dobrepolje- Struge. Skupaj z njima smo spekli DOMAČI BUČNI KRUH. Kruh je bil odličen.

Naslednji dan smo na prireditvi » Pohod z lučkami«  na stojnici EKOŠOLE ponudili otrokom iz vrtca, šolarjem, staršem in ostalim obiskovalcem prireditve naš zdrav prigrizek: » BUČNI KRUH Z DOMAČO JABOLČNO MARMELADO«

Obiskovalci naše stojnice so prigrizek pohvalili, ekošolarji pa so jim podarili recepte.

Eko misel, ki naj te vodi, se glasi: » KO JEŠ HRANO, PROSIM RAZMIŠLJAJ  GLOBALNO, KAJTI  VEDI, DA S KUPOVANJEM  IN/ALI PRIDELOVANJEM TER UŽIVANJEM SVEŽE, LOKALNO PRIDELANE HRANE SKRBIŠ  ZA SVOJE  ZDRAVJE TER  HKRATI ZA  ZDRAVJE NAŠEGA CELOTNEGA PLANETA ZEMLJE!«

Koordinatorice projekta: Metka Laharnar, Dušica Hočevar, Jasmina Gujtman

56

7

Dostopnost