Spoštovani učenci, starši in občani!

Na včerajšnjem Svetu staršev smo se pogovarjali tudi o prometni varnosti. Želim vam posredovali nekaj povzetkov, ki jih preberite in upoštevajte.

  1. Zahvaljujemo se članom ZŠAM, ki ste s svojo prisotnostjo na izpostavljenih točkah poskrbeli za varen začetek šolskega leta.
  2. Veseli smo, da se mnogi učenci peljete v šolo in na ostale dejavnosti s kolesom. Mnogi imate kolesarsko čelado, kar je edino prav. V zadnjih dneh, ko je zjutraj megla in je dan krajši, pa je nujno, da kolesarji še bolj poskrbite za svojo vidnost. Mnogi kar pozabljate na osvetljenost kolesa s svetilko spredaj in rdečo lučko na zadnjem delu kolesa. Tudi odsevniki ali pa jopič za kolesarje in pešce veliko pripomore k vaši večji vidljivosti.
  3. Po pouku in aktivnostih v športni dvorani greste v skupini proti centru Vidma. Običajno gresta dva učenca vzporedno po pločniku, njiju pa spremlja kolesar po cesti. V prijetnem klepetu kar pozabite na svojo varnost. Ker je cesta ozka in prometna, lahko pride do nesreče. Prosim, da imate kolo osvetljeno in ste pozorni na promet.
  4. Spoštovani starši in občani! Policisti so nam svetovali, da je vključevanje v promet na parkiriščih varnejše, če je avto parkiran vzvratno.
  5. Omejitev hitrosti nikjer ne prepoveduje, da lahko po cestišču vozimo še  z manjšo hitrostjo. Posebno na poteh, ki vodijo do avtobusnih postajališč, bodimo bolj pozorni na pešce.

V želji, da bodo naše ceste in poti, kjer se gibljejo otroci in učenci še bolj varne, vas lepo pozdravljam.

Ravnatelj: Ivan Grandovec

Dostopnost