Na pustni torek smo na PŠ Struge za nekaj časa pozabili na pouk, učenje, zvezke in šolski zvonec ter se spremenili v čarovnice, kavboje, Indijance, vojake, princeske ter druge pravljične in živalske junake. Ves dan smo se ob glasbi zabavali, prepevali in reševali pustne naloge. Izdelali smo pustne maske; za malico pa smo dobili, kot se spodobi, slastne krofe z marmelado.

Preden smo z našo povorko odšli po Strugah, smo najprej obiskali vse razrede na šoli in našo kuharico, kjer so nas prijazno sprejeli in presenetili s sladkarijami in s prijazno besedo. Sledil je sprevod po Strugah. Obiskali smo gostilno Pri Petru, trgovino gospe Gregorič, frizerski salon Stefani in našega prijaznega poštarja Luko. Vsi so nas sprejeli z nasmehom na ustih, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Hvala tudi gospodu Dragu Gregoriču.

Upam, da so naši šolarji uspešno pregnali starko zimo, ki vztrajno kima z belo glavo. Hvala tudi vam, dragi starši, ki poskrbite, da vaši otroci pričarajo nasmehe vsem, ki jih lahko vidijo.

Karmen Kljun in Mojca Pugelj,

učiteljici PŠ Struge

Dostopnost