V tednu od 13. do 17. 10. 2014 je potekal vseslovenski projekt SIMBIOZA. Letos je bil poudarek na gibanju. K projektu je pristopila tudi PŠ Struge, tako da smo bili starši otrok, ki obiskujejo 1., 2., 3. in 4. razred, povabljeni na druženje z našimi otroki in učitelji.

Dobili smo se prvo šolsko uro v avli šole. Prišlo nas je kar nekaj staršev, veseli pa bi bili tudi starih staršev. Najbrž so vsi imeli utemeljene razloge, da se povabilu niso odzvali.

Skupaj z otroki smo se najprej ogreli, sledile so zabavne štafetne igre. Učenci so nam pokazali, kako se imajo pri uri športa. Štafetne igre so potekale v pravem športnem duhu, da je važno sodelovati in ne zmagati. Po koncu ure je sledilo sladko okrepčilo.

Ker smo se imeli res super, sta nam učiteljici Mojca in Karmen predlagali, da gremo še na igrišče odigrati Boj med dvema ognjema. Prav vsi starši smo se strinjali (nikomur se ni mudilo domov), da je bila to res odlična priložnost za igro z našimi otroki in tudi med nami se je pokazala prava tekmovalnost.

Po napeti igri smo si bili starši enotni, da bi bilo tako druženje potrebno še kdaj ponoviti.

Hvala učiteljicama Karmen Kljun in Mojci Pugelj za lepo podoživljanje šolskih spominov iz naših šolskih klopi.

 

Ajda Križan

Dostopnost