Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je potekal 15. novembra, je bil kot vsako leto, tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane. V vrtcu želimo osveščati naše najmlajše o pomenu rednega in zdravega prehranjevanja. Prav tako je poudarek na domači, lokalno pridelani hrani, slovenskega porekla.

Martina Pugelj

Na ta dan smo se v vrtcu po vseh oddelkih pripravljali  ves teden. Po igralnicah so potekale različne dejavnosti. Skupaj smo izdelali pogrinjke in na dan tradicionalnega zajtrka pripravili lepo pogrnjene mize. Otroci so na ta dan zajtrkovali kruh, maslo, med, mleko in jabolka. Po zajtrku  so nas v avli vrtca pričakali učenci 6.razreda OŠ Dobrepolje. Pod vodstvom mentorice Majde Blatnik so nam zaigrali predstavo Medena pravljica. Sledil je nastop harmonikarjev in čebelic. Skupaj smo zapeli Slakovega Čebelarja, čebelice pa so veselo poletavale med nami. Nazadnje  sta nas obiskala  čebelarja, g. Robi Cimerman in g. Marjan Strnad. Približala sta nam življenje čebel, kar je bilo za otroke zelo zanimivo. Ob koncu pa ni manjkalo niti medenjakov, seveda narejenih  iz medu.

Tako se je naše skupno druženje na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka zaključilo. Otroci so navdušeni odhajali v igralnice, kjer so se dejavnosti nadaljevale.

Dostopnost