Spoštovani, starši, otroci vrtca, učenci, zaposleni, uporabniki športne dvorane in občani!

Obveščam vas, da prvi del gradnje poteka po načrtih. Konec tedna naj bi bila gradbena dela pred novim vrtcem dokončana. Sledil druga etapa gradnje, v sklopu katere bo zgrajen pločnik ob obeh starih parkiriščih ter avtobusna postaja nasproti kotlovnice. V tej fazi so predvidena tudi zemeljska dela za novo kolesarnico ob cesti proti športni dvorani. Ob tem bo popolna zapora parkirišča pred starim vrtcem in parkirišča pri šolski garaži. Zapora se začne predvidoma v torek, 19. 4. 2022.

V času zapore bo spremenjen prometni režim:

  • Za prihod in odhod otrok v vrtec bo namenjeno parkirišče pred novim vrtcem, ki pa še ne bo asfaltirano. Od tu boste starši otroke pospremili v novi vrtec. Starši otrok skupine Metuljčki pa jih boste odpeljali po označeni poti, čez igrišče Metuljčkov v stari vrtec.
  • Avtobus bo obračal pred novo športno dvorano postajališče pa bo pri ekološkem otoku.
  • Začasna kolesarnica bo na travnati površini poleg parkirišča, uvoz iz ceste proti športni dvorani;
  • Dostop do šole za pešce iz smeri Jakličevega doma bo po pločniku ob novem parkirišču na gričku.
  • Starši otrok podaljšanega bivanja lahko uporabljate novo parkirišče na gričku. Izjemoma lahko v tem času za največ 10 minut uporabljate parkirišča, ki so namenjena invalidom.
  • Zaposleni lahko uporabljate le novo parkirišče na gričku. Ker bo premalo parkirnih mest, uporabljajte tudi parkirišča na Vidmu.
  • Prosim, da uporabniki športne dvorane do 14.00 ne uporabljate teh parkirišč.

Dragi učenci! Ob spremenjenem prometnem režimu v okolici šole bodite še bolj previdni udeleženci v prometu. Prepričan sem, da se boste tudi starši pogovorili s svojimi otroki o nevarnostih, če bi morda kdo od otrok ali učencev samovoljno odšel na gradbišče. Učenci, ki boste imeli športne aktivnosti v dvorani v času ko se izvajajo avtobusni prevozi (7.00 do 8.30 in 13.40 do 14.30) bodite pazljivi na obračanje avtobusa. Storimo vse, da bodo šolske poti kljub gradbišču varne, da bo potem lepša, predvsem pa bolj varna okolica šole in vrtca.                                                                                              

                                                                                                             Ravnatelj: Ivan Grandovec

Dostopnost