Dragi starši,

vabimo vas na predavanje, kjer bomo predstavili zdravo prehrano za otroke in vašo vlogo pri tem. Ta je izjemno velika, saj se otroci zgledujejo po vas.

Otrokom želimo ponuditi zanje najboljšo prehrano, potrebujemo pa tudi vaše sodelovanje – skupaj lahko otrokom privzgojimo boljše prehranjevalne navade.

Vabljeni na predavanje, če želite:   otroku ponuditi bolj zdravo hrano, ki jo bo imel radrazumeti, kako otroci doživljajo okus in jedispoznati kako pomembna je vaša vloga pri oblikovanju otrokovih prehranskih navadv vaše prehranjevanje doma vnesti več zdravih in okusnih obrokov

Na predavanju bomo pogledali kakšni so izzivi v prehrani današnjih otrok v razvitem svetu, ker se z njimi ukvarja veliko staršev in pedagogov. Kot veste, se je situacija po Covid pandemiji še poslabšala v smislu prekomerne telesne teže in slabše gibljivosti.

Predstavili bomo nekaj zanimivih ugotovitev glede prehrane otrok v slovenskih vrtcih in šolah.

Ustavili se bomo pri hranilih, ki jih potrebuje otrok in pri najboljših živilih zanj. Vendar morajo biti živila tudi okusno in vabljivo pripravljena. Ste vedeli, da je pri otroku zelo pomembno tudi v kakšnem vzdušju potekajo obroki? Marsikatero jed bo raje pojedel, če bo vzdušje prijateljsko in zanj prijetno.

Da boste lažje razumeli kako otrok doživlja prehrano, si jo bomo pogledali skozi njegove oči:

kakšne okuse, barve ima rad, kako doživlja okus, pa tudi kakšen vpliv imajo nanje družina, šola in vrtec in tudi mediji. Povedali bomo katerim pijačam in jedem se je bolje izogibati in zakaj.

Posvetili se bomo vaši vlogi – kaj lahko naredite kot starši? Kakšne jedi lahko pripravite otrokom, kako jih lahko spodbudite k bolj zdravi prehrani ki jo bodo imeli tudi radi? Kako lahko sodelujete s šolo in pomagate svojemu otroku?

Pogledali si bomo čisto praktične primere priprave jedi, hitre in enostavne.

Predavanje bomo zaključili v sproščenem in prijetnem druženju, kjer bomo degustirali namaze in napitke, ki jih bodo za nas pripravili na šoli.

Vabljeni v našo družbo!

Z vami bom: Tanja Bordon, spec. klin. dietetike, višješolska predavateljica

Na kratko o predavateljici:

Prehrano pozna tako rekoč od njive do krožnika. Zaključila je študij kmetijstva smer zootehnika, čez nekaj let pa še specialistični študij klinične dietetike. Ima svoje podjetje za izobraževanje in sodeluje z različnimi višjimi strokovnimi šolami za gostinstvo in turizem, velnes, kozmetiko ter visoko šolo za trajnostni turizem, kjer je povsod habilitirana predavateljica prehranskih predmetov. Več kot 15 let sodeluje z različnimi evropskimi partnerji na področju trajnostne prehrane in njene uvedbe v vrtce in šole po Evropi. Skupaj z njimi razvijajo spletne platforme za izobraževanje. Sodeluje tudi z vrtci in šolami, ki jih izobražuje o trajnostni prehrani, o prehrani, ki je dobra za otroke in planet.

Redno se izobražuje o prehrani, o vplivu narave na človekovo počutje – zaključila je univerzitetni tečaj na univerzi v ZDA.  Ker jo zelo zanima tudi psihologija, je, v tem primeru kot prehranska psihologija vedno del njenih predavanj. Zaključila je sklop NLP tečajev, trenutno je certificiran NLP mojster praktik. Zelo rada ima šport, gibanje, potovanja in fotografijo, ki jo trenutno študira.

Dostopnost